Geschreven door De Hummeltjes Club 21:09 Kinderen

Voordelen van een gastouder

Er zijn veel voordelen aan het kiezen van Gastouderopvang als uw favoriete dagopvang, waaronder:

  • Aan de individuele behoeften van kinderen kan worden voldaan. Door individuele aandacht van de gastouder en interactie met andere kinderen van alle leeftijden. Vooral baby’s profiteren van de individuele, gezinsachtige zorg die door gastouders wordt geboden.
  • Lage verhouding volwassene/kind. Gastouders kunnen worden aangemeld voor de opvang van maximaal 3 kinderen in de voorschoolse leeftijd en 3 kinderen in de leerplichtige leeftijd. Door deze lage verhouding tussen volwassenen en kinderen kan aan de individuele behoeften van kinderen worden voldaan.
  • Flexibiliteit en keuze in uren zorg. Kinderen kunnen fulltime of parttime worden opgevangen vanaf de babytijd, tijdens hun kleuter-, kinderdagverblijf en schooljaren, en ze kunnen inspelen op de uiteenlopende behoeften van werkende ouders.
  • Familie vriendelijk. Gastouderopvang biedt ouders de mogelijkheid om al hun kinderen in dezelfde setting op te vangen, ongeacht leeftijd, stadium en bekwaamheid. Kindgerichte kinderen worden niet gescheiden op basis van leeftijd of stadium. Dit moedigt broers en zussen aan om zich te hechten en moedigt zo familierelaties aan om zich volledig te ontwikkelen.
  • Onderdeel van de gemeenschap. Kinderen worden opgevangen in hun eigen gemeenschap, waardoor ze hun eigen lokale connecties kunnen opbouwen en ontwikkelen en mogelijkheden bieden voor nauwe banden met gemeenschapsdiensten en met lokale scholen.
  • Leren in het echte leven. Kinderen die door een gastouder worden opgevangen, genieten van levensechte ervaringen zoals koken, winkelen, tuinieren, maaltijden enz. Van deze dagelijkse activiteiten kunnen de kinderen basiswetenschap, wiskunde, sociale vaardigheden en taalvaardigheden leren.
  • Ondersteuning en back-up. Gastouders kunnen ouders ondersteunen door huiswerkbegeleiding, back-up en spoedeisende zorg te bieden waar nodig.
  • betaalbaarheid. Gastouders kunnen de meest betaalbare optie zijn voor ouders en komen als geregistreerde voorziening in aanmerking voor zowel vouchers als het kinderopvangelement van heffingskortingen.

Meer informatie? Neem contact op met De Hummeltjes Club

(Visited 19 times, 1 visits today)
Sluiten